Har du spørsmål? Send oss e-post på hei@naturkid.no eller ☏ på nr. 92431174

Vår historie

Sommeren 2016. Vi er på shopping i Oslo sentrum. Isabella er gravid i 6. måned med vårt første barn. Shopping listen er lang og ledsages av nervøse smil, men også latter og glede. Vi er opptatt av at vår datter skal få den beste starten på livet som vi har mulighet til å gi henne. Omsorg, trygghet og beskyttelse. Hva inneholder maten vi spiser, klærne vi har på oss og de andre materialene vi omgir oss med? 

I shoppinglista er vi kommet til punktet «Barnevogn». Vi er innom flere av de store barnevognhusene. I hodet surrer merkenavn som vi har fra venner og kjente. Design og funksjon er viktig. Vi spør også om hvilke materialer de ulike vognene er laget av, men damen i butikken vet ikke helt. Hun løper for å sjekke opp. 1 time senere er vi like kloke. Det er visstnok ulike plastmaterialer, som er både vanntett og vindtette og holdbare, men dokumentert trygge for nyfødte barn? Vet ikke.

Vi takker pent for oss og vel hjemme kaster vi oss ut i havet av informasjon på internett. Noen dager senere føles det ut som om vi vet mindre enn vi gjorde før vi startet. Søk etter «økologisk barnevogn» gir ingen reelle treff på norsk, men danskene, svenskene og finnene har noen butikker som selger vogner fra en europeisk produsent, Naturkind. En liten aktør som produserer i Østerrike, bruker utelukkende økologiske og gjennomtestede materialer og har fått «Godkjent» på en prestisjetung test i Tyskland som eneste barnevognmerke. Tør vi bestille en vogn som vi verken har sett eller hørt om før?

Etter å ha vurdert forskjellige alternativer for utenlands / befaringsturer bestemmer vi oss for å importere en vogn usett. Puh! Sommeren er over, vi krysser fingrene og merker av 6 uker produksjonstid i kalenderen. Termindato nærmer seg raskt.

Så i begynnelsen av oktober ankommer vår vakre lille Agnes. Ei bestemt lita frøken som ikke er redd for å si ifra. Parallelt leveres en stor eske fra Østerrike. Innholdet er fantastisk kult, funksjonelt og sertifisert fri for helseskadelige stoffer. Agnes og Naturkind blir umiddelbart gode venner. Mamma og pappa er kjempefornøyde!

De nærmeste ukene følger mange samtaler med produsenten i Østerrike, besøk til lokalene deres rett utenfor Linz og til slutt avtale om salg og import til det norske markedet. Vips er Naturkind fra Østerrike blitt til naturkid.no i Norge.

Ikke fordi Norge har et stort og lukrativt barnevognmarked men fordi vi ønsker å dele vår herlige oppdagelse med andre som stiller spørsmål. Slik kan noen barn kanskje få en litt bedre start og dermed blir verden litegrann bedre for oss alle.

Har du spørsmål om vognene, prosessen, materialer, eller annet? Ta gjerne kontakt med oss ved å bruke skjema nedenfor!

Eller sjekk ut våre vogner!

Med vennlig turhilsen fra Isabella, Jørgen og lille Agnes