Har du spørsmål? Send oss e-post på hei@naturkid.no eller ☏ på nr. 92431174

Er din barnevogn trygg?

Det å få barn er sjuke greier! Og nå snakker jeg ikke om det som skjer med kvinnekroppen på fødestua, glede, tårer, bæsj på favoritt t-skjorta, den første tanna eller sånne ting. De greiene der er ubeskrivelige og treffer ikke engang kassa med skriften ”sjuke greier”.

Jeg snakker nå først og fremst om alt det som vi foreldre blir tvunget til å forholde oss til. Det starter før fødselen, med all dritten du bare må kjøpe! Det finnes faktisk app`er som måler progresjon på innkjøpene dine sammenlignet med utviklingen av fosteret ... Oja, for du ønsker vel å gi ungen din alt den trenger her i livet? Ikke sant?

Det er først når dere kommer hjem fra sykehuset at dere oppdager at naturen faktisk allerede har utstyrt foreldre med alt som trengs de første ukene. Bortsett fra barnesete da selvfølgelig. Barnesete må man ha! Kona ble ikke spesielt imponert når jeg foreslo bussen hjem fra Ullevål.

Men tilbake til kjøp av utstyr. Vi voksne er klar over at alt vi kjøper er basert på at de som selger skal tjene mest mulig penger. Kort sagt betyr dette at all utvikling drives av profitt, som sjelden betyr det beste for helse og miljø. Dette er en del av en samfunnsendring vi begynner å se rundt om i verden. Maskinen som skal snus er stor og tung, og har du levd noen år er kroppen din allerede godt marinert i ulike kjemikalier.

Men når det kommer til barna våre er det ikke like enkelt. Vi vil jo helst prøve å passe på de små skjøre vesener så godt det lar seg gjøre.

Jeg leste et sted at 80 prosent av alle leker og utstyr til barn er helseskadelige ... Hæ?!? Det der må du sjekke opp grundigere kompis! Vi bor jo i Norge. Noen passer da på oss? eller.. Et ekstremt fokus på lave produksjonskostnader, liten kontroll med innsatsfaktorer og produksjon i land på andre siden av kloden = katastrofe-oppskrift. Storkapitalen er det liten tvil om er en dårlig barnevakt. Blir ikke mindre fortvilet heller når jeg ser hvor stor andel av det min datter på 6 måneder greier å gripe tak i som havner i munnen.. 100 prosent!

Hvorfor har ikke media satt et sterkere lys på de produsentene som er avslørt med bruk av skadelige kjemikalier i barneleker og annet utstyr?

Her kan vi bare håpe at annonsekroner ikke kommer foran helse og fremtid. Det er opp til oss foreldre å ta valg og ansvar i forhold til våre barn. Er det i hele tatt riktig at vi skal tjene penger på barn? Min datter skal ikke være forsøkskanin og vi skal ikke tjene penger på verken henne eller resten av våre små.

Naturkid.no vil derfor gi alt overskudd til barnekreftforskning i Norge.. sjekk ut våre økologiske barnevogner som er produsert i Europa og sertifisert frie for helseskadelige stoffer! Vi jobber med å få flere kortreiste og trygge produkter inn i vårt sortiment.. Ikke fordi vi ønsker å selge mer men fordi vi trenger alternativer og fokus på våre barns fremtid.

Mindre plast, mer natur!